Laatste loodjes

zondag 9 maart 2008
Dat “HEET” uit het vorige stuk was van korte duur want binnen 30 minuten na het afsluiten van mijn computer betrok het en kwam het weer met bakken uit de hemel. Het hield niet meer op en we hebben uitgerekend dat we in totaal toch al zo’n 10 dagen regen hebben, met misschien een uur of 3 droge periode per dag. Dat is niet leuk. Thailand is zo groot en op Koh Phagnan begon ik me toch al een beetje te vervelen dus opperde ik dat het misschien wel een goed idee zou zijn om weer eens ergens anders te gaan kijken. Toen we op 7 maart bij het reisbureautje zaten om zomaar eens te informeren keken we elkaar aan en besloten de knoop door te hakken en te verkassen. Onze keuze was gevallen op Pattaya. Op 7 maart namen we de boot, na afscheid te hebben genomen en namen onze intrek voor een nachtje in het “Relax Resort” op Koh Samui. De 9e om 11:00 vlogen we van Samui naar Pattaya en inderdaad was het daar mooi weer. Greenwood Travel had een prachtig hotel voor ons geboekt voor 1500 batjes (30 euries) per kamer per nacht dus dat was goed te doen. Snel op zoek naar een paar brommertjes en kijken of ik nog wist waar ik vorig jaar had gezeten, want daar was het hart van “Sodom en Gomorra” en ja hoor ik was al snel weer op de plek waar het allemaal gebeurd alleen was het nu 2 uur in de middag maar ook nu was er volop te beleven. Ik zei tegen Frans, “kun je nagaan hoe het er hier ’s avonds aan toegaat. We gaan het over enkele uurtjes beleven.
Even tussendoor, de brommers hebben we gehuurd bij een restaurant dat luistert naar de naam “Double Dutch” en je raad het vast wel, ja, dat is van een Nederlander. Peter. En raad nog eens? Ja, ja, hij verkoopt ook frikadellen en kroketten hahahaha.
Toen we bij hem zaten om het huurcontract van de brommers in te vullen liet hij langs neus en lippen ook even kwijt dat hij eventueel ook kamers verhuurt. Als goed zuunige Hollanders betaamd, vroegen wij naar de prijs en die 700 batjes per nacht, hmm, dat scheelt een beetje met wat we nu betalen dus m.i.v. morgen gaan we verhuizen en gaan lekker bij “Double Dutch” slapen.
Frans staat op dit moment onder de douche en is zich klaar aan het maken voor een avond in de stad. Hij heeft bij mijn klerenmaker in Lamai, op Koh Samui een aantal broeken en overhemden laten maken en verheugt zich op een avondje swanjee.

maandag 10 maart 2008
nou het was feest! We waren in het hart van de stad en al snel werden we omringt door dames. De een nog mooier dan de ander. Ik kan me erg goed voorstellen dat de niet Thaise vrouw die met hun mannen hier op vakantie zijn, zich niet op hen gemak voelen want voor 20 euro zijn de Thaise dames bereid de huwelijkse zaken over te nemen en nog iets meer ook. Tja, ieder zijn meug zullen we maar zeggen 😉 Al snel hadden we aanbiedingen waar menig oortje van gaat gloeien.
Nu we niet meer in het grote hotel slapen maar elk een gigantische grote kamer hebben wordt het moeilijk de verleiding te weerstaan hahahahaha.

donderdag 13 maart 2008
vandaag is het de laatste dag in Pattaya. We hadden niet verwacht dat die zo leuk zouden worden als we niet 4 dagen geleden naar de “walkingstreet” waren gegaan waar zoveel bars en clubs zijn dat Amsterdam en alle grote steden in Nederland er bij verbleken.
Mijn hemel ik wist nog van vorig jaar dat het zo druk was met dames maar het lijkt wel of het dit jaar verdubbeld is. Als we daarom na een uurtje gewandeld te hebben een klein steegje inslaan komen we uit bij een aantal kleine barretjes. Daar zitten een aantalmeiden die de grootste lol hebben en ons er niet door willen laten voordat we iets gedronken hebben. We sneuvelen en raken in gesprek met twee dames. De een heet “Ploy” en de andere “Eat.” Hoe ze aan die vreemde namen komen? Dat zijn vaak verkortingen van hun originele namen maar die kunnen wij niet uitspreken. Deze meiden zijn resp. 40 en 29 en weten precies wat we wel en niet willen. Als we ze uitnodigen om een stuk met ons mee te wandelen gaan ze akkoord.
En om een lang verhaal kort te maken, ze zijn de rest van de week bij ons gebleven en we hebben verschrikkelijk veel plezier met ze gehad.

vrijdag 14 maart 2008
En zoals eerder gezegd, we hebben veel plezier gemaakt. We zijn met z’n vieren op plekjes geweest die adembenemend mooi waren en hebben sinds lange tijd niet zo gelachen.
Deze meiden waren voor ons een fantastische aanvulling op ons toch al geweldige reis. Als we aan tafel zaten werden er gerechten voorgeschoteld die wij zelf nooit hadden kunnen bedenken of zelfs maar kunnen ontcijferen op de Thaise kaart. We werden bijna op handen gedragen en verwent tot op het bot hahahahahaha.
Het is inmiddels vrijdag 14 maart en we hebben vanochtend afscheid genomen van onze Hollandse gastheer en natuurlijk van de dames. Dit ging met gemengde gevoelens en niet geheel droge oogjes voor de dames.
Het is nu 23:56 en Frans ligt al te dromen. We zijn om 10:00 vertrokken uit Pattaya en waren 3 uur later in het “Prince Palace Hotel” in Bangkok. We zijn direckt naar MBK gegaan via de rivierboot en hebben souvenirs en laatste hebbendingetjes gekocht.
Ik maak dit nog even af want zoals je wel al door zult hebben houd onze vakantie zondagochtend om 02:30 op.
Morgen nog een dagje Bangkok om de laatste inkopen te doen, de laatste massage te nemen en een dutje in de late namiddag om vervolgens om 23:00 in een taxi te stappen die ons naar het vliegveld brengt en waar Eva Airlines ons naar Nederland vliegt.
Ik heb ontzettend genoten van deze reis, veel gezien en ben blij dat ik dit met Frans heb kunnen doen.

Een reactie plaatsen

Translate »