Ticket in huis

Gisteren zat ik achter mijn bureau en bladerde door mijn agenda. Toen ik zag dat ik vorig jaar om deze tijd mijn ticket boekte dacht ik dat het niet zo’n gek idee zou zijn om alvast eens informatie op te vragen bij EVA Airlines m.b.t. mijn volgende vlucht. Ik heb inmiddels in de voorgaande jaren een flink aantal airmiles gespaard en wilde wel eens weten hoe die verzilverd diende te worden, dus belde ik met het kantoor in Amsterdam. Zij heette Sandra, en ik moet zeggen dat ze in aanmerking komt voor de vriendelijkheidsprijs. Ze vertelde mij exact hoe het milage systeem werkt en wat ik het beste kon boeken als ik in Januari naar Thailand wilde. Toen ze voor mij nakeek of er nog plaats was in de “Evergreen de Luxe” van Eva Air moest ze mij teleurstellen want de hele maand Januari zat deze al vol. Mijn lieve, “hoe vroeg in het jaar moet je dit wel boeken dan” vroeg ik aan haar. Toen ze naar mijn airmiles keek en een beetje verder speurde zij ze dat er misschien wel een mogelijkheid was om mij voor een speciaal tarief in aanmerking te laten komen. Normaal is de “Premium Laurel Class” niet te betalen maar omdat EVA Air met een nieuwe vloot vliegtuigen gaat vliegen aan het einde van deze maand, (Boeing 777-300) mocht ze mij, als vaste klant een speciaal tarief bieden om in deze luxe te laten vliegen. Nadat zij mij een prijs had genoemd die niet veel verschilde met de prijs die ik normaal betaal greep ik deze kans met beide handen aan en boekte mijn ticket.
Stel je voor, op Schiphol gebruik maken van de VIP lounge, als eerste instappen en dan tijdens de vlucht zo ik blief aan de bar van de Premium Laurel Class een drankje kan drinken. Als we dan door diverse tijdzones vliegen word er op een hele speciale manier een ambiance gecreëerd waardoor het fenomeen “jetlag” wordt verminderd. Tijdens het eten is er in de cabine een verlichtingsmodus die een sfeer creëert die doet denken aan een zwoele zomeravond terwijl wanneer de nacht invalt er in het plafond een sterrenhemel te zien is die veranderd naarmate het vliegtuig langs het universum glijdt.
Als het dan zover is dat het tijd wordt voor een tukje dan is met één druk op de knop de stoel om te toveren in een heus bed met kussens en deken.
Mensen, alleen de vlucht is al een vakantie op zich

Een reactie plaatsen

Translate »